Graag adviseren wij jou op het gebied van 3D printen en 3D ontwerp en begeleiden wij je van idee naar concept en van concept naar product. Wil je liever het hele 3D printproces uitbesteden? Wij zijn de partij die dit snel, kundig en met enthousiasme voor je kunnen doen.

3D Printen

Het printen van 3D objecten gaat anders in zijn werk dan het printen van 2D objecten. Iedereen die een computer heeft kan een digitaal bestand aanleveren dat één op één geprint kan worden op papier. 3D printen biedt echter veel meer mogelijkheden waardoor dit professionele kennis en kunde vereist met betrekking tot materialen, techniek, design, esthetica en ergonomie. Deze aspecten moeten vertaald worden naar een printbaar digitaal bestand. 3D printeneur biedt ondersteuning bij het transformeren van een 2D bestand naar een 3D bestand.

3D Ontwerp

Speel je met het idee om iets in 3D te vervaardigen, maar heb je nog geen digitaal bestand? Aangezien 3D printeneur voorziet in professionele ontwerpers, kunnen wij je helpen bij het volledige ontwerpproces. In dit geval werken we eerst het idee samen met je uit waarna we bij de definitieve versie van het 3D ontwerp vertalen naar een 3D bestand dat printbaar is. 

Zo werkt het

Neemt contact met ons op of  doe een offerte aanvraag. Op basis van je verzoek en 2D bestand zal 3D printeneur je de mogelijkheden voorleggen met betrekking tot de beschikbare materialen en technieken. Na overeenstemming zal 3D printeneur een 3D bestand van het project maken. 3D printeneur kan daarna adviseren welke externe partij geschikt is om uw project te printen. Lees meer over hoe het 3D print proces werkt en welke beschikbare materialen er zijn.

Voordelen

  • snel en goedkoop ideeën uitwerken
  • handig als showmodel
  • custom design
  • milieubewust door weinig restmateriaal

3D toepassingen

De 3D techniek biedt vele mogelijkheden en wordt onder andere gebruikt voor het vervaardigen van de volgende objecten

3d printen en rapid prototyping

Prototyping

onderdelen overzicht 3D geprint

Productie onderdelen

Maquette 3D printen

Maquettebouw

Productinnovatie

Product innovatie

Espressokopjes 3D, geprint in porcelijn

Design & Kunst